Recepty Hlavní jídla Grilované špízy z norského lososa
Ingredience
2 porce čerstvého lososa
3 citrony
domácí bazalkové pesto
keříková cherry rajčátka
celozrnná bageta
rukola
olivový olej
hrubozrnná mořská sůl
slunečnicová semínka
citronová šťáva
Postup přípravy
1
Lososa omyjeme a nakrájíme na větší kostky tak, aby nám šel napichovat na špejli. Citrony nakrájíme na tenké plátky. Jednotlivé kousky lososa napichujeme vždy na dvě špejle. Mezi lososa vkládáme plátky citrónu.
2
Lososa posypeme hrubozrnnou mořskou solí. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a špízy grilujeme cca 4 minuty z každé strany.
3
Salát připravíme smícháním rukoly, olivového oleje, mořské soli, citronové šťávy a slunečnicových semínek. Špízy naservírujeme na talíř spolu se salátem a grilovanými rajčaty.
4
Podáváme s opečenou bagetkou a bazalkovým pestem.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.