Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tofu podélně přepůlíme nebo nakrájíme na kousky asi 2,5–3 cm široké.
Umístíme je do síta a polijeme horkou osolenou vodou, abychom dostali z povrchu tofu nečistoty a udělali ho křupavější. Necháme pár minut odkapat.
Mezitím připravíme marinádu. Smícháme prolisovaný česnek s ostatními ingrediencemi.
Umístíme tofu na hrubý papír a osušíme všechny kousky.
Potřeme tofu marinádou, umístíme do mísy a necháme marinovat v chladu.
Připravíme salát z paprik. Předehřejeme troubu na 200 °C. V mezičase omyjeme papriky a umístíme je do pekáče. Celé papriky restujeme po dobu asi 15–20 minut, dokud pořádně nezměknou – v polovině restování je můžeme otočit. Jejich povrch může místy zčernat, ale nesmí popraskat. Orestované papriky dáme do potravinářské fólie a necháme podusit po dobu 15 minut.
Podušené papriky nakrájíme nad mísou, abychom zachytili jejich šťávu.
Odstraníme z paprik kůžičku a nakrájíme je na kostičky. Dáme je do misky s jejich šťávou.
Přidáme prolisovaný česnek, jemně nasekanou petržel, olej a dochutíme solí.
Grilujeme tofu z obou stran a podáváme ho s paprikovým salátem a čerstvým pečivem.