Recepty Hlavní jídla Ryby Grilované tygří krevety s javorovým sirupem

Ingredience

500 g krevet (tygřích)
100 g másla
1 lžíce olivového oleje
1 dcl javorového sirupu
1 dcl limetkové šťávy
1 špetka drceného chilli
4 stroužky česneku
1 špetka soli
1 lžička mletého zázvoru
1 špetka pepře
1 limetka (1 lžička kůry)
1 červená cibule

Postup přípravy

1

V kastrolku připravíme marinádu. Zahřejeme máslo a přidáme k němu zmíněné ingredience. Pikantní máslovou marinádu ochutnáme a upravíme. Krevety napíchneme na špejle. Zalijeme krevety marinádou. Nakrájíme cibulku nadrobno a i na ni použijeme malé množství marinády.

2

Rozpálíme gril a grilujeme cca 7 minut po každé straně, pokud jsou už oloupané, stačí i méně. Ogrilované je ještě horké naskládáme na talíř, ozdobíme limetkou a posypeme marinovanou cibulkou. Podáváme s pečivem, sklenkou sektu a vychutnáme si tu možnost jíst zase jednou rukama.

3

Nezapomeneme na stůl postavit širší mísu s vlažnou vodou a plátky citrónu na opláchnutí rukou, neboť to stoprocentně všichni u stolu budou potřebovat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3