Recepty Hlavní jídla Ryby Grilované tygří krevety s javorovým sirupem

Ingredience

500g krevet tygřích

100g máslo

1 lžíce olivového oleje

1dcl javorového sirupu

1dcl limetkové štávy

špetka chilli

4 stroužky česneku

špetka soli

lžička strouhaného zázvoru

špetka pepře

lžička limetkové kůry

1 červená cibulka

Postup přípravy

1

V kastrolku připravíme marinádu. Zahřejeme máslo a přidáme k němu zmíněné ingredience. Pikantní máslovou marinádu ochutnáme a upravíme. Krevety napíchneme na špejle. Zalijeme krevety marinádou. Nakrájíme cibulku nadrobno a i na ni použijeme malé množství marinády.

2

Rozpálíme gril a grilujeme cca 7 minut po každé straně, pokud jsou už oloupané, stačí i méně. Ogrilované je ještě horké naskládáme na talíř, ozdobíme limetkou a posypeme marinovanou cibulkou. Podáváme s pečivem, sklenkou sektu a vychutnáme si tu možnost jíst zase jednou rukama.

3

Nezapomeneme na stůl postavit širší mísu s vlažnou vodou a plátky citrónu na opláchnutí rukou, neboť to stoprocentně všichni u stolu budou potřebovat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4