Recepty Hlavní jídla S masem Grilované vepřové buřty na pivu

Ingredience

8 špekáčků
500 g brambor (typu A)
9 šalotek
1 černé pivo
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
250 g cherry rajčat
1 chilli paprička
sůl
mletý černý pepř

Popis

Tip: Místo cherry rajčátek můžete použít i loupaná rajčata.

Postup přípravy

1

Buřty ze stran nařízněte do kříže.

2

Omyté brambory nakrájejte na kolečka a šalotky rozpulte.

3

Buřty, brambory a šalotky dejte na tál nebo do grilovacího tácku.

4

Směs potřete pivem a grilujte ze všech stran dozlatova, dokud se buřty nerozevřou. Bude to trvat kolem 30 minut.

5

Mezitím připravte rajčatové pyré: Na oleji na pánvi orestujte nasekanou šalotku s česnekem. Přidejte cherry rajčátka, nasekané chilli papričky, dochuťte solí a pepřem.

6

Krátce poduste, asi 5 minut, a poté rozmixujte.

7

Rajčatovým pyré zakapejte grilované buřty.

8

Přikryjte alobalem a ještě krátce zapečte na grilu, asi 10 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3