Recepty Hlavní jídla S masem Grilované vepřové koleno na pivě s hořčičným dipem a křenem

Ingredience

2 vepřová kolena
1 mrkev
1 cibule
5 kuliček celého nového koření
3 kuličky jalovce
2 bobkové listy
kremžská hořčice (dle chuti)
dijonská hořčice (dle chuti)
mletý kmín
mletá paprika
2 stroužky česneku
300 ml černého piva (a další na podlévání)
med
1 citron
1 pomeranč
200 g zakysané smetany
200 g majonézy
1 křen (čerstvý)
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Mrkev a cibuli nakrájejte na větší kousky.

2

Vložte je do rendlíku, zalijte vodou a přidejte nové koření, jalovec, bobkový list a sůl.

3

Přiveďte vodu k varu, vložte do ní očištěná a omytá kolena a vařte je 3 hodiny do měkka.

4

Kolena nechte ve vývaru zchladnout a přes noc odležet.

5

Připravte marinádu: Smíchejte obě hořčice, pepř, kmín, sladkou papriku, propasírovaný česnek a černé pivo.

6

Předvařené koleno z horní strany nakrojte a do řezu vetřete marinádu.

7

Maso grilujte nejlépe v pekáčku, aby se zachycoval výpek. Během grilování ho podlévejte pivem.

8

Grilujte dozlatova, asi 30 minut.

9

Dochuťte medem, hořčicemi, šťávou z citrónu a pomeranče, osolte a opepřete.

10

Koleno podávejte s dipem ze zakysané smetany a majonézy. Přidejte čerstvě nastrouhaný křen.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3