Recepty Hlavní jídla Grilované vepřové kotletky s bazalkovým pestem a zeleninou
Ingredience
6 vepřových kotlet
4 svazky chřestu
300 g cherry rajčat
sůl
pepř
Na bazalkové pesto
50 g čerstvé bazalky
1 menší stroužek česneku
1 lžíce parmazánu
1 lžíce piniových oříšků
sůl
Na marinádu
4 lžíce dijonské hořčice
4 špetky sušeného nebo 4 snítky čerstvého tymiánu
pepř
sůl
olivový olej
Postup přípravy
1
Chřest zbavíme dřevnatých konců. Stačí je lehce ohnout a sami se odlomí. Konce rozhodně nevyhazujte, jsou skvělé k do zeleninového vývaru.
2
Maso očistíme a připravíme si marinádu. Smícháme olej, hořčici a tymián. Podle chuti osolíme a opepříme. Do marinády naložíme maso a také chřest. Necháme minimálně dvě hodiny uležet.
3
Připravíme si pesto. Do mixéru vložíme bazalku, oříšky, olej, parmazán i česnek a trochu soli. Vše rozmixujeme a pokud bude pesto příliš husté, přidáme olivový olej. V opačném případě oříšky nebo parmazán a opět rozmixujeme.
4
Z masa utřeme marinádu a grilujeme ho asi 6 minut z každé strany. Během grilovaní maso potíráme marinádou. K masu přidáme také chřest a rajčata v celku. Hotová rajčata potřeme pestem a podáváme je společně se masem a chřestem.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci