Období letního grilování sice již odzvonilo, ale proč si váš oblíbený grilovaný pokrm nepřipravit v pohodlí domova ve vaší troubě? Ochutnejte náš grilovaný hermelín s rukolou a hroznovým vínem.
Sedlčanský hermelín figura
rukola
hroznové víno (lepší je červené)
vlašské ořechy
2 lžíce oleje z vlašských ořechů (můžete nahradit olivovým)
1 lžíce balzamikového octa
1 lžička medu
1 lžíce koření na grilovaný sýr
Do misky vlijeme jednu lžíci oleje, přidáme koření na grilovaný sýr a promícháme. V této směsi pečlivě ze všech stran obalíme hermelín. Ten pak položíme na kus alobalu, zabalíme a dáme péct pod gril do trouby.Pečeme při 180 stupních cca 15 minut.
Mezitím si uděláme zálivku. Ta nám vznikne smícháním oleje, balzamikového octa a medu. Rukolu omyjeme, rozprostřeme na talíř a pokapeme připravenou zálivkou.
Jakmile je hermelín hotový, přendáme ho doprostřed talíře. Vše nakonec posypeme rozpůlenými kuličkami hroznového vína a vlašskými ořechy.
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.