Recepty Hlavní jídla S masem Grilovaný hovězí steak se zeleninou

Ingredience

4 hovězí steaky (4x200 g)

sůl

Marináda

220 ml olivového oleje

2 stroužky česneku

1 lžička citronové kůry

1 lžička červené papriky

1 lžíce worcestrové omáčky

3 lžíce jemné hořčice

mletý barevný pepř

Zeleninová příloha

1 menší lilek

1 žlutá paprika

1 červená paprika

Postup přípravy

1

Hovězí steaky očistíme. Ve větší misce smícháme olivový olej s citronovou kůrou, červenou paprikou, worcestrovou omáčkou a hořčicí. Podle chuti opepříme a přidáme lisovaný česnek.

2

Hovězí maso naložíme do marinády a necháme uležet 4 hodiny.

3

Před grilováním si připravíme zeleninu. Papriky očistíme, rozkrojíme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme je na širší plátky.

4

Lilek nakrájíme na kolečka a posolíme. Lilek tak zbavíme hořké chuti. Přebytečnou vodu otřeme.

5

Brokolici nakrájíme na růžičky a dáme vařit do vroucí osolené vody na tři minuty, aby měla pěknou barvu a neztratila příliš mnoho vitamínů.

6

Steak otřeme od marinády a grilujeme tak dlouho, jak ho máme rádi propečený. Během grilování ho potíráme marinádou.

7

Nakonec grilujeme zeleninu a potřeme ji zbylou marinádou. Hotový steak podáváme se zeleninou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4