Recepty Hlavní jídla Grilovaný hovězí steak se zeleninou
Ingredience
4 hovězí steaky (4x200 g)
sůl
Marináda
220 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžička citronové kůry
1 lžička červené papriky
1 lžíce worcestrové omáčky
3 lžíce jemné hořčice
mletý barevný pepř
Zeleninová příloha
1 menší lilek
1 žlutá paprika
1 červená paprika
Postup přípravy
1
Hovězí steaky očistíme. Ve větší misce smícháme olivový olej s citronovou kůrou, červenou paprikou, worcestrovou omáčkou a hořčicí. Podle chuti opepříme a přidáme lisovaný česnek.
2
Hovězí maso naložíme do marinády a necháme uležet 4 hodiny.
3
Před grilováním si připravíme zeleninu. Papriky očistíme, rozkrojíme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme je na širší plátky.
4
Lilek nakrájíme na kolečka a posolíme. Lilek tak zbavíme hořké chuti. Přebytečnou vodu otřeme.
5
Brokolici nakrájíme na růžičky a dáme vařit do vroucí osolené vody na tři minuty, aby měla pěknou barvu a neztratila příliš mnoho vitamínů.
6
Steak otřeme od marinády a grilujeme tak dlouho, jak ho máme rádi propečený. Během grilování ho potíráme marinádou.
7
Nakonec grilujeme zeleninu a potřeme ji zbylou marinádou. Hotový steak podáváme se zeleninou.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
před 2 měsíci
15 min.
Dezerty