Recepty Hlavní jídla S masem Grilovaný králík na víně se zeleninou

Ingredience

1 celý králík
3 čerstvé červené papriky
1 svazek řapíkatého celeru
4 mrkve
4 šalotky
1 palice česneku
3 kuličky jalovce
3 bobkové listy
100 ml suchého červeného vína
2 lžíce olivového oleje
200 g anglické slaniny (na plátky)
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Naporcovaného králíka osolte, opepřete a vložte do hliníkového tácu.

2

Přidejte zeleninu nakrájenou na kousky, šalotky, rozpůlenou palici česneku a koření.

3

Podlijte vínem a zakapejte olivovým olejem.

4

Nahoru přidejte zatočené plátky slaniny.

5

Podle potřeby ještě dochuťte solí a pepřem.

6

Zabalte do alobalu a pozvolna grilujte, dokud nebude maso měkké. Bude to trvat přibližně 1 hodinu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3