Recepty Předkrmy Studené Grilovaný kukuřičný klas (elote) obalený v majonéze a sýrech

Ingredience

6 klasů kukuřice
4 lžíce majonézy
1 lžička kajenského pepře
olivový olej
2 limetky
sůl
mletý černý pepř
90 g tvrdého sýra (parmazán, feta)

Popis

TIP: Kukuřici můžete grilovat i s listy. Je pak menší pravděpodobnost, že se připálí.

Postup přípravy

1

V misce si smícháme majonézu se lžičkou kajenského pepře, přidáme sůl, pepř, olivový olej a limetkovou šťávu. Vše promícháme a hotovou majonézu dáme do chladu.

2

Dále si najemno nastrouháme parmezán a fetu. Oba druhy sýrů smícháme a rozprostřeme na servírovacím prkénku.

3

Kukuřice propíchneme špejlí a dáme na gril. Často je kontrolujeme, aby se nám nepřipálily.

4

Dozlatova grilované kukuřice si obalíme v majonézové lázni a poté vyválíme ve směsi sýrů. Posypeme špetkou kajenského pepře a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3