Recepty Předkrmy Teplé Grilovaný lilek s rajčatovým salátem podávaný v pita chlebu

Ingredience

1 kg lilku
¼ hrnku olivového oleje
1 lžička mletého koriandru
1 lžička drceného chilli
¼ hrnku mátových listů
3 chilli papričky (menší, čerstvé)
1 limetka (2 lžíce šťávy)
2 lžíce červeného vinného octa
¼ hrnku řeckého jogurtu
2 lžíce mléka
6 ks pita placky
¾ hrnku cherry rajčat
¾ hrnku žlutých cherry rajčat

Postup přípravy

1

Lilky nakrájejte na 1 cm široká kolečka, posypte solí a 30 min nechte "vyplakat". Pak lilky opláchněte vodou a pořádně vymačkejte přebytečnou vodu.

2

Lilky poté potřete olejem, vetřete do nich mleté chilli, koriandr, sůl a grilujte 10 - 12 minut.

3

V misce smíchejte mátu, papričky, limetkovou šťávu, ocet, 3 lžíce oleje a sůl.

4

Vzniklou zálivkou zalijte rajčátka nakrájená na půlky.

5

Mléko smíchejte s jogurtem a dle preferencí ochuťte.

6

Pita chleba potřete jogurtovým dresinkem, na něj položte grilované lilky a poté i zeleninovou směs se zálivkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3