Recepty Hlavní jídla Ryby Grilovaný losos s mangem
Ingredience
400 g lososa (bez kůže)
1 mango
2 lžíce medu
2 lžíce pomerančová šťáva
2 lžíce másla
pepř
sůl
Salát:
rukola
cherry rajčátka
olivový olej
2 lžíce citronová šťáva
Popis

Co si myslí o receptu odbornice na zdravou výživu Zuzana Pavelková Šafářová? „Mango se nekonzumuje jen jako čerstvé ovoce, ale výborně ho lze využít i v teplé kuchyni. V Asii se nejčastěji používá do salátů ale také do různých omáček typu curry. Také grilované či pečené mango ve spojení s lososem je velice dobré a můžete takto vykouzlit vynikající pokrm s nádechem exotiky. Navíc bude po nutriční stránce vyvážený a nabitý cennými látkami, které z něj vytvoří doslova protirakovinnou bombu – vždyť obsahuje cenné antioxidanty v podobě vitamínů C, a A a barviv, a také vitamíny řady B, které ochrání v zimním období před nejrůznějšími nemocemi. Pravidelnou konzumací zdravých jídel s mangem získáte štíhlou linii, prospějete svému srdci a mnohem lépe vám bude fungovat paměť.“

Postup přípravy
1
Překrojíme mango napůl, oloupeme a nakrájíme ho na kostky.
2
Poté na kostky nakrájíme omytého a osušeného lososa.
3
Napíchneme lososa a mango na špízy.
4
Necháme rozpustit máslo. V misce ho smícháme s medem a pomerančovou šťávou. Touto marinádou potřeme špízy a dokořeníme.
5
Předehřejeme troubu na 190 °C a pečeme špízy asi 25 minut. Během pečení je občas potřeme zbytky marinády. Podáváme s rukolovorajčatovým salátem.
6
Rukolu a rajčata omyjeme. Rajčata nakrájíme na půlky, promícháme s rukolou, zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou a jemně osolíme.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4