Recepty Hlavní jídla Ryby Grilovaný losos s mangovo-avokádovou salsou
Ingredience
Grilovaný losos:
4 filety lososa
100 ml extra panenského olivového oleje
3 stroužky česneku
šťáva a nastrouhaná kůra ze dvou citronů
bylinky podle chuti (bazalka, rozmarýn, tymián)
sůl
pepř
Mangovo-avokádová salsa:
1 mango
1 avokádo
2 rajčata
1/2 červené cibule
1 chilli paprička
limetková šťáva
sůl
Postup přípravy
1
Mango a avokádo oloupejte a dužninu nakrájejte na malé kousky. Stejně tak i rajčata. Cibuli pokrájíme nadrobno a stejně tak chilli papričku. Vše smícháme dohromady. Přidáme limetkovou šťávu, osolíme a opepříme. Salsu dáme odležet do lednice.
2
V pánvi si rozpálíme olivový olej, přidáme utřené stroužky česneku a ihned sundáme z plamene. Do oleje přidáme bylinky, šťávu a kůru z citronů, sůl a pepř. Vzniklou směsí potřeme filety lososa.
3
V grilovací pánvi ogrilujeme lososa z obou stran. Budou stačit 4 minuty.
4
Grilovaného lososa podáváme s již připravenou salsou.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 3 měsíci
před 3 měsíci