Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Mouku prosejeme a smícháme se solí a cukrem. Přidáme sušené droždí a olivový olej. Vodu lehce ohřejeme a vmícháme ji do směsi.
Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě minimálně hodinu.
Vykynuté těsto rozdělíme na 6 částí, které vyválíme na placky. Placky necháme ještě 15 minut kynout.
Připravíme si suroviny na pita chleba: omáčku, nakrájenou bazalku, strouhaný sýr, rajčata nakrájená na plátky a olivy.
Povrch pita chlebu potřeme olivovým olejem a dáme na gril. Grilujeme 4 minuty. Po 4 minutách pita chléb otočíme a hned potřeme omáčkou, posypeme olivami, na plátky nakrájenými rajčaty a sýrem. Grilujeme znovu 4 minuty.