Recepty Hlavní jídla S masem Grilovaný steak z roštěnce s pikantním chutney a švýcarským chlebíkem

Ingredience

2 kousky hovězí roštěné
1 chutney s rajčaty a piri piri chilli (Tesco finest)
1 chléb (švýcarský chlebík s olivami Tesco finest)
1 kousek špeku (na potření grilu)
4 lžíce hrubé soli
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Maso necháme odpočinou alespoň 2 hodiny při pokojové teplotě. Díky tomu se správně propeče a bude chutnat přesně tak, jak má.

2

Připravíme si gril: uhlíky rozpálíme, mřížku pomažeme kouskem špeku.

3

Maso opepříme a ogrilujeme z obou stran asi 3 minuty. Záleží na výšce vybraného kousku a také, jak jej máme rádi propečený.

4

Jakmile je maso hotové, důkladně jej zasolíme hrubozrnnou solí a necháme odpočinout. Mezitím si nakrájíme švýcarský chlebík s olivami.

5

Maso nožem očistíme od přebytečné soli a servírujeme s nakrájeným chlebíkem a chutney, které jídlo krásně osvěží - tato kombinace zkrátka nemá chybu!

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3