Recepty Hlavní jídla Ryby Grilovaný steak z tuňáka s jarním salátem

Ingredience

4 steaky z tuňáka (každý asi 150 až 200 g)
mletý černý pepř
čerstvá salátová směs
½ okurky
1 hrst mátových listů
1 kelímek bílého jogurtu
3 lžíce čerstvé pažitky
1 limetka (šťáva z poloviny)
sůl
mletý černý pepř

Popis

Můžete podávat s chlebem či bramborami.

Postup přípravy

1

Steaky z tuňáka obalte v nadrceném pepři.

2

Grilujte je z jedné strany asi 4 až 5 minut a pak z druhé strany 3 až 4 minuty. Na venkovním grilu bude stačit kratší doba.

3

Steaky nechejte dojít pod pokličkou nebo v troubě. Uvnitř by měly zůstat růžové.

4

Směs salátů dejte do mísy. Přidejte okurku nakrájenou na kolečka a nasekanou mátu. Promíchejte.

5

Připravte zálivku z jogurtu, nasekané pažitky, limetkové šťávy, soli a pepře.

6

Na salátovou směs servírujte steak z tuňáka a zakápněte ho zálivkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3