Grilovaný sýr Halloumi s melounem a bazalkovo-mátovou zálivkou
Ingredience
1/2 hrnku nahrubo nasekané čerstvé bazalky - Tesco Fresh
3 čajové lžičky ahrubo nasekané čerstvé máty + tence nakrájenou mátu na ozdobu
1 stroužek nahrubo nasekaného česneku
1/2 hrnku extra panenského olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř
250 g pound cherry rajčat ideálně na větvičce
250 g Halloumi sýru
6 trojúhelníků tence nakrájeného vodního melounu
Postup přípravy
1
Nejprve si připravíme bazalkovo-mátovou zálivku. V misce smícháme natrhanou bazalku a mátu. Nasekáme si česnek na větší kousky a přidáme do misky. Přidáme sůl, pepř, olivový olej a hotovou směs rozmixujeme.
2
Na rozehřátý gril položíme rajčátka a grilujeme 4 minuty, poté potřeme hotovou zálivkou. Mezitím si nakrájíme sýr na plátky, položíme na gril a opět potřeme zálivkou. Sýr necháme na grilu zhruba 45 sekund z každé strany.
3
Na talíř si naskládáme hotový Halloumi sýr a přidáme plátek nakrájeného melounu. Přiklopíme druhým plátkem sýra a ozdobíme rajčátky.
4
Hotový pokrm dozdobíme zbylou zálivkou, bylinkami, osolíme, opepříme a můžeme podávat.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept