Recepty Hlavní jídla S masem Guláš z hovězí kližky zahuštěný chlebem

Ingredience

500 g hovězí kližky
1 l hovězího bujónu
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce vepřového sádla
3 bílé cibule (velké)
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce majoránky
2 stroužky česneku
sůl
mletý černý pepř
Na zahuštění
chléb
voda

Popis

TIP 1: Máte-li rádi pikantnější chuť, přidejte před koncem vaření nakrájenou chilli papričku!

TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

V pánvi rozpustíme sádlo, přidáme cibuli a restuje doměkka. Přidáme maso nakrájené na větší kousky a orestujeme. Přidáme rajčatový protlak a červenou papriku, zamícháme a přilijeme vývar.

2

Na zahuštění si připravíme chléb, střídku natrháme na menší kousky a zalijeme vodou. Chléb necháme odstát a guláš vaříme za občasného míchání asi 2 hodiny.

3

Guláš dochutíme česnekem a majoránkou, kterou protřeme v rukou, aby se rozvoněla. Opepříme, osolíme, přidáme kousky namočeného chleba a ještě 5 minut povaříme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3