Máte rádi klasickou českou kuchyni? Tak to určitě musíte vyzkoušet domácí gulášovou polévku. Nebudeme vám lhát, příprava není jednoduchá, ale výsledek stojí dozajista za to!
200 g hovězího libového masa
1 cibule
2 lžíce sádla
2 lžíce sladké papriky
1 litr hovězího vývaru
1 lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku
2 brambory
špetka kmínu
špetka chilli
špetka majoránky
sůl
pepř
Na jedné lžíci sádla zpěníme cibuli pokrájenou na půlkolečka. Maso nakrájíme na kostky a orestujeme také na sádle. Zasypeme paprikou, osolíme, opepříme, přidáme kmín a chilli, zamícháme a zalijeme vývarem. Dusíme doměkka cca 60 minut.
V jiném hrnci rozehřejeme druhou lžíci sádla, přidáme mouku a mícháme, dokud nezesvětlá.
Jíšku přimícháme k základu. Přidáme pokrájené brambory, utřený česnek, majoránku a vaříme ještě 15 minut.
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.