Recepty Hlavní jídla Halloweenské rýžové dýně s olivami a petrželkou
Ingredience
Na rýžové dýně
6 středních rajčat
240 g kulatozrnné rýže
4 lžíce olivového oleje
špetka soli
špetka pepře
Na ozdobu
1 řapíkatý celer
černé olivy podle potřeby
lístky petrželky podle potřeby
Popis

TIP: Pokud nemáte četsvá rajčata, můžete použít i loupaná v konzervě.

Postup přípravy
1
Nejprve si uvaříme rýži podle návodu na obalu. Mezitím, co se rýže vaří, si připravíme rajčata. Důkladně je omyjeme a osušíme, poté je nakrájíme na drobno a zprudka je osmažíme na oleji.
2
Přidáme sůl, pepř a nakonec i uvařenou rýži. Vše promícháme a společně prohřejeme.
3
Tvarujeme kuličky, které zdobíme olivami pokrájenými na drobno. Pokládáme je tak, aby nám vznikl obličej a jemně zamáčkneme. Nakonec do kuliček opatrně zapíchneme kousek řapíkatého celeru, který má imitovat dýňovou stopku, společně s lístečkem petrželky.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
před 2 měsíci
10 min.
Nápoje