Recepty Hlavní jídla Ryby Hamburger s lososovou placičkou, zeleninou a domácí tatarskou omáčkou

Ingredience

4 housky na hamburger
3 rajčata
1 červená cibule
ledový salát
rukola
Lososová placka:
500 g lososových filetů
2 plátky chleba (střídky)
3 vejce (jen bílky ušlehané na sníh)
1 šalotka
1 chilli paprička
20 g čerstvé bazalky
slunečnicový olej
sůl
mletý černý pepř
Domácí tatarská omáčka:
2 vejce (žloutky)
150 ml slunečnicového oleje
1 lžíce dijonské hořčice
1 kyselá okurka
¼ cibule
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Lososa pokrájíme na malé kousky a ty dáme do mixéru. Mixujeme a postupně přidáváme střídku, sníh, šalotku, chilli papričku a bazalku. Směs osolíme, opepříme a vytvarujeme placičky, které pokapeme olejem a dáme je na chvilku odpočinout do lednice.

2

Žloutky, slunečnicový olej, hořčici, sůl a pepř rozmixujeme tyčovým mixérem. Ten ponoříme až na dno, zapneme ho a pomalu táhneme nahoru. A máme hotovou majonézu. Teď už přidáme jenom pokrájenou kyselou okurku a cibulku, zamícháme a je na světě domácí tatarská omáčka. Než ogrilujeme lososové placky, necháme ji v lednici.

3

Rozpálíme si gril a opečeme na něm z obou stran lososové placky. Na gril můžeme přidat i rozpůlené bulky a krátce vnitřky ogrilovat.

4

Do každé bulky dáme salát, jednu placičku, pár plátků rajčete, koleček cibule a tatarskou omáčku.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3