Recepty Hlavní jídla S masem Hanger steak s omáčkou ze sušených švestek

Ingredience

4 hanger steaky

1 lžíce olivového oleje

30 g másla

1 šalotka

3 lžíce krupicového cukru

100 g sušených švestek

1 chilli paprička

200 ml červeného vína

4 lžíce švestkových povidel

špetka cukru

špetka pepře

citronová kůra

rané brambory

Postup přípravy

1

Steaky naklepte klouby prstů, opepřete a osolte.

2

Na grilovací pánvi maso zprudka osmahněte, přibližně 3 minuty na oleji z každé strany.

3

Maso zabalte do alobalu a dejte do trouby předem vyhřáté na 180 °C dopéct 8 minut.

4

Mezitím připravte omáčku. Na másle orestujte šalotku, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.

5

Vmíchejte nakrájené sušené švestky, nasekanou chilli papričku a 100 ml červeného vína. Omáčku nechte zredukovat.

6

Poté přidejte povidla, pepř, sůl a zbytek vína. Opět omáčku zredukujte. Pro vůni zasypte citronovou kůrou.

7

Maso podávejte s vařenými bramborami a omáčkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4