Ingredience

Na žemle
180 ml vody (vlažné)
30 g čerstvého droždí
30 g másla
25 g krystalového cukru
3 vejce
10 g soli
450 g polohrubé mouky
20 g sezamu
Na burgery
1200 g mletého hovězího masa
2 vejce
sůl
mletý černý pepř
máslo
25 plátků anglické slaniny
8 plátků čedaru
2 ks červené cibule
4 ks okurek (steril.)
rajče
ledový salát
plnotučná hořčice
kečup

Postup přípravy

1

Nejdřív uděláme kvásek, droždí rozdrobíme do mísy a přidáme sůl, cukr, trochu mouky a vody, necháme vzejít kvásek asi 15 minut. Do kvásku přidáme všechny ingredience a vymícháme do hladkého těsta, vytvarujeme bochník a necháme hodinu kynout na teplém místě pod vlhkou utěrkou. Po hodině kynutí těsto propracujeme rukou a vymačkáme vzduch, těsto rozkrájíme na 6-8 stejných dílů a vytvarujeme bochánky které hned rozválíme aby měli cca 12 cm v průměru a 1,5 cm na výšku, necháme 15 minut odležet, Do plechu dáme pečící papír, na něj opatrně položíme bochánky které potřeme žloutkam smíchaným se lžičkou vody a posypeme sezamem. Pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů 18 minut.

2

Do masa přidáme všechny ingredience kromě másla a důkladně promícháme, necháme aspoň hodinu odležet v lednici. Poté z masa tvoříme bochánky do kterých zasunem kousek másla a vytvarujem aby měli na výšku alespoň 1.5 cm, uprostřed vytvoříme malý důlek a ihned grilujeme. Náplň do burgrů: slanina, čedar, červená cibule, sterilovaná okurka, rajče, ledový salát, hořčice a kečup. Slaninu dáme grilovat spolu s masem, když je opečená do křupava položíme ji na maso, přikryjeme plátkem čedaru a necháme ho rozpustit.

3

Nakonec žemli rozřízneme necháme ji chvíli opéct na grilu, na spodní stranu namažeme hořčici, dáme plátky okurky, nahoru najemno krájený ledový salát na který položíme maso se slaniou a čedarem poklademe na kolečka krájenou červenou cibulkou a plátky rajčat, na horní stranu žemle natřeme kečup, přiklopíme a je hotovo.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3