Recepty Hlavní jídla Hlíva ústřičná s rýží

Ingredience

300 g hlívy ústřičné
2 cibule
kari
slunečnicový olej
sójová omáčka
sůl
rýže
mletý černý pepř

Popis


Postup přípravy

1

Hlívy může být samozřejmě víc, podle jejího množství se odvíjí množství cibule a rýže. Nejprve hlívu omyjeme (prý se to nemusí, ale já ji vždycky myji) a nakrájíme na proužky. Raději na větší, ona se smažením scvrkne. Na oleji zpěníme cibuli, přihodíme hlívu, osolíme a opepříme, ona trochu pustí šťávu, a to je vlastně všechno. Ve vedlejším hrnci uvaříme rýži (platí 1 hrnek rýže na 2 hrnky vody) a tu přihodíme k hlívě. Zakápneme sójovkou a klidně ještě opepříme. Hotovo!

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3