Recepty Hlavní jídla S masem Holandské miniřízečky se sýrem

Ingredience

700 g mletého vepřového masa

400 g tvrdého sýru

1 lžička majoránky

2 stroužky česneku

2 vejce

1 citron

200 ml smetany

špetka muškátového oříšku

hladká mouka

strouhanka

sůl

pepř

olej

Postup přípravy

1

Mleté maso ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, lisovaným česnekem a majoránkou.

2

Sýr nastrouháme na jemno. Do masa vmícháme jedno vejce, sýr a smetanu.

3

Připravíme si tři misky na obalování. Do první nasypeme mouku, do druhé rozklepneme a následně rozšleháme vajíčko a do třetí nasypeme strouhanku. Vejce lehce ochutíme solí.

4

Z masové směsi tvarujeme menší koule, které rozplácneme a vytvarujeme malé řízečky. Každý z nich obalujeme nejprve v mouce, pak vejci a strouhance.

5

Takto obalené řízky smažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Abychom se zbavili přebytečného oleje, ukládáme řízky na papírový ubrousek.

6

Holandské miniřízečky podáváme s kouskem citronu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
35 min.
Dezerty
2 3 4