Recepty Hlavní jídla Holandské miniřízečky se sýrem
Ingredience
700 g mletého vepřového masa
400 g tvrdého sýru
1 lžička majoránky
2 stroužky česneku
2 vejce
1 citron
200 ml smetany
špetka muškátového oříšku
hladká mouka
strouhanka
sůl
pepř
olej
Postup přípravy
1
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, lisovaným česnekem a majoránkou.
2
Sýr nastrouháme na jemno. Do masa vmícháme jedno vejce, sýr a smetanu.
3
Připravíme si tři misky na obalování. Do první nasypeme mouku, do druhé rozklepneme a následně rozšleháme vajíčko a do třetí nasypeme strouhanku. Vejce lehce ochutíme solí.
4
Z masové směsi tvarujeme menší koule, které rozplácneme a vytvarujeme malé řízečky. Každý z nich obalujeme nejprve v mouce, pak vejci a strouhance.
5
Takto obalené řízky smažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Abychom se zbavili přebytečného oleje, ukládáme řízky na papírový ubrousek.
6
Holandské miniřízečky podáváme s kouskem citronu.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.