Recepty Hlavní jídla S masem Holandský řízek

Ingredience

500 g mletého masa míchaného
120 g eidamu (v celku)
1 hrst čerstvé petrželky (hladkolisté)
3 vejce
hladká mouka
strouhanka
slunečnicový olej
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a vmícháme ho do masa.

2

Přidáme jedno vejce a nahrubo nasekanou petržel.

3

Ochutíme solí a pepřem podle vlastní chuti.

4

Maso rozdělíme na 4 díly a vytvarujeme z nich řízky tlusté asi 1 cm.

5

V hlubokém talíři rozšleháme zbylá vejce, do druhého nasypeme mouku a do třetího strouhanku.

6

Řízky postupně obalujeme v hladké mouce, vejci a strouhance.

7

Pozvolna smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3