Recepty Dezerty Honzovy buchty

Ingredience

300 ml mléka
500 g hladké mouky
60 g másla
1 vejce (žloutek)
50 g krystalového cukru
500 g plnotučného tvarohu
3 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy

1

Droždí rozmačkáme do cca 150ml teplého mléka, přidáme lžičku cukru a necháme trochu pracovat.

2

Mouku prosejeme, přidáme sůl, cukr, žloutek, rozpuštěné studené máslo a kvásek.

3

Pomocí zbytku mléka a hladké mouky vypracujeme těsto, poprášíme moukou a necháme kynout na teplém místě.

4

Z nakynutého těsta vyválíme 1 cm silnou placku a z ní budeme dělat čtverečky cca 5x5 cm.

5

NÁPLŇ 500g tvarohu rozmícháme se žloutkem a 3 lžícemi cukru. Můžeme plnit i povidly, čí mákem.

6

Čverečky s náplní spojíme v rozích a uděláme bochánek. Poklademe na vymazaný pekáč, necháme 15 minut nakytou v pekáči a pak pečeme v předehřáté troubě do lehce hnědé barvy.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3