Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tip: Zkuste do těsta přidat brusinky nebo rozinky.
Ve velké míse promíchejte mouku, sůl, cukr a skořici. Přidejte máslo a prsty ho rozdrobte ve směsi.
Vmíchejte instantní droždí a nastrouhaná jablka. Lehce ohřejte směs mléka a 150 ml vody. Přilijte ji do mísy a vypracujte měkké, soudržné těsto.
Lehce ohřejte směs mléka a 150 ml vody. Přilijte ji do mísy a vypracujte měkké, soudržné těsto.
Těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu a hněťte asi 5 minut, dokud nepřestane lepit.
Z těsta vytvořte 20 podobně velkých kousků a vyválejte z nich koule.
Vyšší plech vyložte pečicím papírem a zlehka jej pomažte máslem. Rozložte na něj bochánky tak, aby byly kousek od sebe a nedotýkaly se.
Plech opatrně zakryjte pomaštěnou potravinovou fólií a nechte těsto v teple asi 2 hodiny kynout.
Zvlášť promíchejte 3 lžíce mouky a 2 lžíce studené vody tak, abyste získali hladkou pastu. Dejte ji do pevného plastového sáčku a ustřihněte mu růžek.
Na každý bochánek pastou namalujte kříž. Troubu předehřejte na 190 °C. Pečte dozlatova, 15 až 18 minut. Zvolna ohřejte zlatý sirup nebo med a po vytažení z trouby jím bochánky potřete. Podávejte je teplé.