Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
MARINOVANÉ ZELÍ: Odřízněte tvrdé vnější části zelí, hlávku rozřízněte na polovinu a odstraňte košťál. Zbylou část nařežte, posypte solí, přikryjte a nechte odpočívat přes noc. V hrnci připravte zálivku: ocet, pepř, nové koření, nastrouhaný zázvor, chilli a bobkový list zalijte vodou a vše přiveďte k varu. Přidejte zelí a vařte asi 20 minut. Poté zelí vložte do sklenic, uzavřete a pasterizuje 20 minut. Horké sklenice otočte dnem vzhůru, přikryjte a nechte vychladnout.
HOTDOGY: Veky podélně nařezejte, vnitřek omastěte trochou olivového oleje a grilujte asi 2 minuty, dokud nezezlátnou. Párky se slaninou posypte pepřem, solí a ogrilujte ze všech stran. Suroviny na dip smíchejte v misce. Na závěr posypte nadrobno nakrájenou petrželovou natí. Do teplých vek vložte párky a zelí, přidejte oregano, tymián a hořčicovou omáčku. Vše bohatě obložte osmaženou cibulkou.