Recepty Hlavní jídla S masem Hot-dogy s párkem zabaleným ve slanině se zelím a cibulkou

Ingredience

2 ks housky (na hotdog)
2 ks párku se sýrem obaleného ve slanině
1 lžička sušeného oregana
1 lžička tymiánu
200 g červeného zelí (marinovaného)
1 cibule (osmažená)
1 lžička olivového oleje
sůl
mletý černý pepř
Marinované červené zelí:
1 červené zelí
500 ml bílého vinného octa
10 kuliček barevného pepře
10 kuliček nového koření
1 kořen zázvoru (malý)
5 g chilli papriček (nakrájených na kolečka)
2 bobkové listy
sůl
Hořčicový dip:
¼ sklenice francouzské hořčice
¼ sklenice medu
2 lžičky mleté papriky uzené
½ lžičky soli
½ hrsti čerstvé petrželky

Postup přípravy

1

MARINOVANÉ ZELÍ: Odřízněte tvrdé vnější části zelí, hlávku rozřízněte na polovinu a odstraňte košťál. Zbylou část nařežte, posypte solí, přikryjte a nechte odpočívat přes noc. V hrnci připravte zálivku: ocet, pepř, nové koření, nastrouhaný zázvor, chilli a bobkový list zalijte vodou a vše přiveďte k varu. Přidejte zelí a vařte asi 20 minut. Poté zelí vložte do sklenic, uzavřete a pasterizuje 20 minut. Horké sklenice otočte dnem vzhůru, přikryjte a nechte vychladnout.

2

HOTDOGY: Veky podélně nařezejte, vnitřek omastěte trochou olivového oleje a grilujte asi 2 minuty, dokud nezezlátnou. Párky se slaninou posypte pepřem, solí a ogrilujte ze všech stran. Suroviny na dip smíchejte v misce. Na závěr posypte nadrobno nakrájenou petrželovou natí. Do teplých vek vložte párky a zelí, přidejte oregano, tymián a hořčicovou omáčku. Vše bohatě obložte osmaženou cibulkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3