Recepty Polévky Houbová polévka s bramborami a krupicovými noky

Ingredience

2 mrkve
1 petrželka
1 celer (menší)
3 brambory (větší, typu B)
100 g mraženého zeleného hrášku
100 g žampionů
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce řepkového oleje
1 špetka pepře
1 l zeleninového bujónu
celý kmín
sušený libeček
majoránka
1 špetka soli
Na noky
1 vejce
1 špetka soli
100 g krupice
500 ml mléka

Postup přípravy

1

Na řepkovém oleji orestujte nasekanou cibulku a česnek.

2

Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, petržel, celer a brambory.

3

Očistěte houby a nakrájejte je na menší kousky.

4

Přimíchejte houby k zelenině, podlijte domácím zeleninovým vývarem.

5

Dochuťte solí, pepřem, kmínem, libečkem a majoránkou. Vařte 10 minut do měkka.

6

Noky si připravte zvlášť v hrnečku: Rozklepněte vejce, přidejte mléko a sůl. Krupici přidávejte postupně do takové hustoty těsta, aby se noky v polévce nerozpadly.

7

Noky tvarujte lžičkou a vkládejte je do vroucí polévky, vařte dalších 10 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3