Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Ještě lépe bude polévka chutnat se ztraceným vejcem.
Sušené houby necháme máčet ve vodě asi 30 minut. Mrkev a petržel oloupeme a nastrouháme na jemno.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli osmažíme na másle společně s kořenovou zeleninou. Přidáme odmočené houby a zamícháme. Vše zalijeme houbovým vývarem.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme je vařit do polévky. Polévku podle potřeby ochutíme solí a pepřem.
Jakmile jsou brambory uvařené, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Do polévky nalijeme smetanu a ještě krátce povaříme.
Hotovou polévku podáváme se lžicí zakysané smetany a čerstvým koprem.