Recepty Hlavní jídla Houbové burgery v „žemli“ ze sladkých brambor

Ingredience

2 ks sladkých brambor
1 čajová lžička olivového oleje
1 špetka soli
1 špetka drceného chilli
200 g houbových burgerů (Tesco Plant Chef)
4 čajové lžičky pesta (ze sušených rajčat)
1 ks avokáda
8 plátků okurek
40 g česneku (semínek)
1 ks červené cibule
30 g polníčku
1 ks rajčat
Mrkvové hranolky
5 ks mrkve (barevných)
1 polévková lžíce olivového oleje
½ čajové lžičky soli

Postup přípravy

1

Cibuli očistíme a rozkrojíme na čtvrtky. Batáty oloupeme a nakrájíme podélně na přibližně 1 cm plátky. Vezmeme si čtyři největší plátky. Připravenou cibuli a plátky batátů položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme olivovým olejem a posypeme z každé strany solí a mletým chilli. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 °C přibližně 25 minut. Zeleninu můžeme připravit také na grilu – opékáme ji 6–10 minut z každé strany.

2

Mezitím připravíme Tesco Plant Chef vegetariánský burger podle návodu na obalu – na pánvi nebo přímo na grilu. Dáme stranou.

3

Připravíme si mrkvové hranolky. Mrkve očistíme a překrojíme na půlky. Dáme je do misky, přidáme olej, sůl a promícháme. Takto připravené mrkve dáme na gril a grilujeme je z obou stran 5 minut, aby byly stále křupavé. Případně je můžeme připravit aj i v troubě (pečeme 10–12 minut na 180 °C).

4

Avokádo, rajče i okurku si nakrájíme na tenoučké plátky.

5

Upečené brambory rozložíme před sebe. Každý brambor namažeme rajčatovým pestem, obložíme polníčkem a položíme na něj houbový burger. Dále přidáme plátky avokáda, rajčete, opečenou cibuli a nakrájené okurky. Ozdobíme naklíčeným česnekem a přikryjeme plátkem sladkého bramboru.

6

Podáváme teplé s mrkvovými hranolky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3