Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Cibuli očistíme a rozkrojíme na čtvrtky. Batáty oloupeme a nakrájíme podélně na přibližně 1 cm plátky. Vezmeme si čtyři největší plátky. Připravenou cibuli a plátky batátů položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme olivovým olejem a posypeme z každé strany solí a mletým chilli. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 °C přibližně 25 minut. Zeleninu můžeme připravit také na grilu – opékáme ji 6–10 minut z každé strany.
Mezitím připravíme Tesco Plant Chef vegetariánský burger podle návodu na obalu – na pánvi nebo přímo na grilu. Dáme stranou.
Připravíme si mrkvové hranolky. Mrkve očistíme a překrojíme na půlky. Dáme je do misky, přidáme olej, sůl a promícháme. Takto připravené mrkve dáme na gril a grilujeme je z obou stran 5 minut, aby byly stále křupavé. Případně je můžeme připravit aj i v troubě (pečeme 10–12 minut na 180 °C).
Avokádo, rajče i okurku si nakrájíme na tenoučké plátky.
Upečené brambory rozložíme před sebe. Každý brambor namažeme rajčatovým pestem, obložíme polníčkem a položíme na něj houbový burger. Dále přidáme plátky avokáda, rajčete, opečenou cibuli a nakrájené okurky. Ozdobíme naklíčeným česnekem a přikryjeme plátkem sladkého bramboru.
Podáváme teplé s mrkvovými hranolky.