Recepty Hlavní jídla S masem Houbové rizoto s kuřecími nudličkami

Ingredience

2 kuřecí stehna
1 smetana ke šlehání
250 g rýže
500 g žampionů
¼ másla
sůl
slunečnicový olej
mletý černý pepř
sójová omáčka (Tamari)

Postup přípravy

1

Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nakrájené žampióny a necháme 5-10 minut (záleží na druhu žampiónů) pracovat, dokud nezměknou a lehce neosmahnou.

2

Mezitím si nakrájíme kuřecí prsa na tenké nudličky, osolíme, opepříme a zlehka zakapeme sójovou omáčkou (maso je pak křehčí a šťavnatější). Maso pak osmahneme na oleji, dokud se pořádně nezatáhne.

3

Jakmile máme hotové žampióny, přidáme k nim již uvařenou rýži, pořádně promícháme a za mírného plamene vmícháme do směsi smetanu. Když máme hotovo, stačí jen přidat kuřecí nudličky a můžeme servírovat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3