Ingredience

400 g krup (velkých)
70 g sušených hub (nebo 100 g čerstvých)
100 g vepřového sádla
2 cibule (velké)
celý kmín
4 stroužky česneku
1 lžíce majoránky
1 špetka soli
1 špetka pepře

Postup přípravy

1

Kroupy propláchněte a namočte do studené vody. Stejně tak sušené houby. Ideálně přes noc, ale může stačit i hodina.

2

Kroupy vařte v osolené vodě do měkka, asi 15 minut. Poté je sceďte a nechte okapat.

3

Na sádle orestujte nasekanou cibuli. Přidejte kmín, scezené houby a krátce poduste.

4

Přimíchejte česnek utřený se solí, čerstvě nadrcený pepř a dochuťte solí a majoránkou.

5

Směs dejte do pekáčku vymazaného sádlem a zapečte v troubě při 180 °C dozlatova, asi 20 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3