Recepty Hlavní jídla S masem Houby na víně s kuřecím masem a pórkem

Ingredience

10 žampionů
3 kuřecí prsa
200 ml bílého vína
200 ml zeleninového bujónu
pórek
hladká mouka
sůl
mletý černý pepř
tymián

Popis

Tip: houby na víně podáváme se zelenými fazolkami

Postup přípravy

1

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme, pepříme a obalíme v mouce.

2

Pórek důkladně očistíme a nakrájíme jej na kolečka. Čisté houby nakrájíme na plátky.

3

Na pánvi rozehřejeme olej a do rozpáleného oleje přidáme kousky masa, pórek a houby. Vše orestujeme a podlijeme vínem. Necháme krátce podusit a přidáme vývar.

4

Směs necháme vařit, dokud nejsou všechny suroviny měkké. Ochutíme tymiánem a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3