Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí bourguignon s mrkví a pečenými bramborami

Ingredience

1 kg hovězí kýty
8 plátků anglické slaniny (nahrubo nakrájené)
2 lžíce polohrubé mouky
½ lžičky soli
1 lžička pepře
1 cibule
2 mrkve
4 stroužky česneku
3 sklenice červeného vína
2 sklenice vody
lžíce rajčatového protlaku
2 bobkové listy
1 hrst čerstvého tymiánu
½ kg brambor
1 lžíce mleté papriky
čerstvý rozmarýn (3 větvičky)
2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

1

Na pánvi osmažíme plátky slaniny a počkáme, dokud nezčervená. Přendáme ji na talíř. Hovězí maso osolíme a opepříme, obalíme v mouce a vložíme na rozehřátou pánev s olivovým olejem. Z každé strany orestujeme asi 5 minut a odstavíme.

2

Mrkev nakrájenou na kolečka a cibuli na větší kostky vložíme do velkého litinového hrnce s olivovým olejem, smažíme asi 5 minut, přidáme česnek, víno, zeleninový vývar, rajčatový protlak, bobkový list a čerstvý tymián.

3

Následně přidáme orestovanou slaninu a opečené hovězí, obojí nakrájené na kostky. Přiklopíme a dusíme za občasného míchání na středním ohni asi 2 hodiny.

4

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a promícháme v misce se dvěma lžícemi oleje, větvičkami rozmarýnu, lžičkou pepře a lžičkou sladké papriky. Poté je poklademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě rozehřáté na 190 °C asi 25 minut.

5

Podáváme s masem, hustou omáčkou a zeleninou. Ozdobíme tymiánem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3