Hovězí carpaccio s pestem, rukolou a piniovými semínky

Ingredience

300 g hovězí svíčkové
50 g rukoly
50 g piniových oříšků
1 citron (nebo limetka)
sůl
mletý černý pepř
toustový chléb
Na pesto
50 g piniových oříšků
1 hrst čerstvé bazalky
50 ml olivového oleje
50 g parmazánu

Postup přípravy

1

Hovězí maso nakrájejte na velmi tenké plátky. Někdy se před tím nechává zmrazit, aby se dalo nakrájet opravdu tence.

2

Případně maso rozklepejte paličkou přes plastovou fólii (sáček) do tenka.

3

Připravte pesto: Krátce nasucho osmažte piniová semínka. Rozetřete je v hmoždíři s bazalkou, olejem a parmazánem.

4

Plátky masa rozložte na talíře, osolte je a opepřete.

5

Maso posypte pestem, rukolou a piniovými semínky. Ozdobte měsíčky limety či citronu. Můžete přidat i plátky parmazánu.

6

Podávejte s opečeným toastovým chlebem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3