Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí guláš bez lepku

Ingredience

500 g hovězí kližky
6 cibulí (velkých)
3 čerstvé červené papriky
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce kmínu
3 lžíce majoránky
6 stroužků česneku
2 lžíce mleté papriky
l hovězího bujónu (nebo bujón bez lepku)
vepřové sádlo
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Místo zahuštění zeleninou můžete použít jíšku bez lepku. Hotový guláš odstavíme a za stálého míchaní vsypeme jíšku, poté ještě 5 minut povaříme.

Postup přípravy

1

Začneme s cibulí, oloupeme ji a nakrájíme na hrubo. V hrnci rozpustíme sádlo a pomalu osmažíme cibuli do zlatova.

2

Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Jakmile je cibule téměř hotová, přidáme maso a orestujeme ho ze všech stran.

3

Společně s masem orestujeme očištěnou a na nudličky nakrájenou papriku.

4

Maso, čerstvou papriku a cibuli zaprášíme červenou paprikou, vmícháme protlak a zalijeme vývarem.

5

Maso vaříme do měkka, asi 1 hodinu a 40 minut. Během vaření už není potřeba guláš podlívat, aby se nám šťáva zredukovala na minimum.

6

Guláš ochutíme majoránkou, kmínem a lisovaným česnekem.

7

Jakmile je maso dostatečně měkké, z guláše ho vyndáme a ponorným mixérem rozmixujeme cibuli a papriky. Takto se guláš zahustí bez použití mouky.

8

Maso vrátíme do guláše, ochutíme ho solí a pepřem a můžeme podávat s bezlepkovým chlebem nebo knedlíky bez lepku.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3