Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Místo zahuštění zeleninou můžete použít jíšku bez lepku. Hotový guláš odstavíme a za stálého míchaní vsypeme jíšku, poté ještě 5 minut povaříme.
Začneme s cibulí, oloupeme ji a nakrájíme na hrubo. V hrnci rozpustíme sádlo a pomalu osmažíme cibuli do zlatova.
Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Jakmile je cibule téměř hotová, přidáme maso a orestujeme ho ze všech stran.
Společně s masem orestujeme očištěnou a na nudličky nakrájenou papriku.
Maso, čerstvou papriku a cibuli zaprášíme červenou paprikou, vmícháme protlak a zalijeme vývarem.
Maso vaříme do měkka, asi 1 hodinu a 40 minut. Během vaření už není potřeba guláš podlívat, aby se nám šťáva zredukovala na minimum.
Guláš ochutíme majoránkou, kmínem a lisovaným česnekem.
Jakmile je maso dostatečně měkké, z guláše ho vyndáme a ponorným mixérem rozmixujeme cibuli a papriky. Takto se guláš zahustí bez použití mouky.
Maso vrátíme do guláše, ochutíme ho solí a pepřem a můžeme podávat s bezlepkovým chlebem nebo knedlíky bez lepku.