Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí játra s mandlemi a sherry

Ingredience

500 g hovězích jater
1 šalotka
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
150 g mandlí
150 ml suchého sherry
1 špetka soli
1 špetka pepře

Postup přípravy

1

Játra nakrájejte na kostky či nudličky.

2

Očistěte šalotku a nakrájejte ji na proužky či drobné kostičky.

3

Na pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte šalotku a nechte ji zesklovatět, až mírně zrůžovět. Přidejte játra a restujte asi 3-4 minuty.

4

Pak přidejte celé oloupané mandle, sherry, promíchejte a nechte asi 8 minut vydusit.

5

Osolte, opepřete a podávejte.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3