Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí kari s rýží

Ingredience

85 g arašídů (nesolených)
400 ml kokosového mléka
4 lžíce červené kari pasty
600 g hovězí kližky
450 g brambor
1 cibule
1 limetka (jen šťáva)
1 celá skořice
1 lžička tamarindové pasty
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce rybí omáčky
1 chilli paprička
jasmínová rýže

Postup přípravy

1

V troubě předehřáté na 190°C nechte 5 minut opékat nesolené arašídy. Po jejich vychladnutí je nasekejte na jemno. Troubu snižte na 170°C.

2

Na pánvi rozehřejte 2 lžíce kokosového mléka, vmíchejte kari pastu a po spojení směsi přidejte hovězí nakrájené na kostičky. Restujte dozlatova.

3

K masu přilijte zbytek mléka a menší skleničku vody, přidejte brambory, cibuli, limetkovou šťávu, rybí omáčku a zbytek koření.

4

Přiveďte k varu, poté přidejte nasekané ořechy, zakryjte pokličkou a na mírném ohni duste dvě hodiny.

5

Jasmínovou rýži uvařte podle návodu.

6

Podávejte kopeček rýže přelitý hovězím kari a na vrch posypte chilli papričkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3