Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí kližka na víně se zeleninou

Ingredience

kg hovězí kližky
500 ml hovězího bujónu
200 ml červeného vína
3 baby mrkve
čerstvá červená paprika
čerstvá petrželka
1 kg brambor
2 stroužky česneku
2 cibule (menší)
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

Hovězí maso si nakrájíme na tři plátky, které by měl být 3 cm vysoké. Připravíme si hlubší pánev, kde rozehřejeme olej a maso zprudka z obou stran osmažíme.

2

Osmažené maso odložíme na talířek a do pánve přidáme na kolečka nakrájenou karotku, na nudličky pokrájenu papriku, na drobno nakrájenou cibuli a drcený česnek. Krátce osmažíme a ochutíme solí a pepřem.

3

Směs zeleniny podlijeme vínem a chvíli dusíme, aby se odpařil alkohol. Až nám zůstane jedna čtvrtina vína, podlijeme směs vývarem.

4

Na pánev znovu vložíme maso, které by mělo zůstat ponořené a dusíme tak dlouho, dokud není maso měkké, minimálně 2 hodiny. Během dušení maso podlíváme vývarem.

5

Předehřejeme troubu na 180°C, plech pokapeme olejem a naskládáme na něj plátky brambor. Brambory osolíme a pečeme dozlatova.

6

Hotové maso podáváme s trochou omáčky, zeleninou a plátky brambor. Vše posypeme sekanou petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3