Recepty Hlavní jídla Hovězí líčka na houbách a zeleném pepři s nastavovanou kaší

Ingredience

750 g očištěných hovězích líček

hrst sušených hub

1 polévková lžíce nakládaného zeleného pepře

500 ml octa balsamico

200 ml piva nebo červeného vína

snítka čerstvé šalvěje

vývar

pepř

sůl

olej nebo sádlo

Na nastavovanou kaši

oloupané a nakrájené brambory

krupky

cibule

čerstvá ( sušená ) majoránka

mléko

máslo

Postup přípravy

1

Líčka osolíme a opepříme. Na oleji nebo sádle je zprudka opečeme z obou stran, přidáme sušené houby, šalvěj, zelený pepř a nejprve zalijeme octem balsamico. Necháme vypařit, poté podlijeme pivem nebo vínem a opět necháme skoro odpařit. Nakonec zalijeme vývarem cca 2 cm nad maso a přiklopené dusíme doměkka.

2

Podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec zahustíme máslem prohněteným s hladkou moukou. Dochutíme.

3

Nastavovanou kaši připravíme následovně. Krupky a brambory uvaříme zvlášť v osolené vodě. Krupky propláchneme. Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, nakonec přidáme drcený česnek a majoránku a necháme rozvonět. Z brambor připravíme klasickou kaši, přidáme krupky a cibulovou směs. Důkladně promícháme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4