Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí líčka v sosu z červeného vína

Ingredience

750 g hovězích líček

1 větší cibule

5 očištěných žampiónů

150 g mrkve

2 lžíce másla

3 stroužky česneku

3 lžíce olivového oleje

1,5 dl červeného vína

1/2 l hovězího vývaru

1 lžička majoránky

sůl

pepř

Popis

TIP 1: K hovězím líčkům se výborně hodí šťouchané brambory.

TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Na něm orestujeme mrkev pokrájenou na půlkolečka. Po deseti minutách přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.

2

Na pánev přidáme pokrájené maso na větší kousky a česnek nakrájený na plátky, krátce orestujeme, opepříme, osolíme, přidáme majoránku a zalijeme červeným vínem. Necháme odpařit a zalijeme vývarem.

3

Líčka i se sosem přendáme do pekáčku, přidáme pokrájené žampiony, přiklopíme pokličkou a pečeme při 140 °C 180 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 23. 10. od 8:00 do 29. 10. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/35_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4