Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí maso s mrkví a rozmarýnem

Ingredience

500 g hovězí kližky
300 g mrkve
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
l hovězího bujónu
slunečnicový olej
čerstvý rozmarýn
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP 1: Držíte dietu? Potom se zdržte zahušťování omáček. Na chuti to nic neubere, jenom si budete muset zvyknout na jinou konzistenci.

TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Cibuli si nakrájíme nadrobno. V hrnci si rozehřejeme olej a necháme na něm cibuli zesklovatět. Přidáme maso a 10 minut ještě opékáme.

2

Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme 90 minut do měkka.

3

Ke konci dušení přidáme očištěnou a pokrájenou mrkev na kolečka a rozmarýn a vaříme s masem ještě asi 20 minut.

4

Hotové jídlo zahustíme moukou rozmíchanou ve trošce vody.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3