Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Omáčku podáváme s těstovinami a posypanou čerstvou na drobno nakrájenou petrželkou
Hovězí maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo.
Žampióny opláchneme a necháme okapat. Nakrájíme je na menší kousky nebo na plátky.
V hlubší pánvi osmažíme cibuli. Jakmile bude mít pěknou hnědou barvu, přidáme maso a zprudka ho orestujeme.
Maso podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka, asi 1 hodinu a 30 minut. Podle potřeby podléváme vývarem.
Šťávu ochutíme kořením, tedy bobkovým listem, jalovcem, novým kořením, rozmarýnem a kmínem. Podle chuti osolíme a opepříme.
Jakmile je maso téměř měkké, dáme do omáčky také houby. Omáčku ochutíme džemem a citronovou šťávou.
Omáčku necháme zredukovat podle potřeby. Smetanu smícháme s moukou a nalijeme do omáčky. Krátce vaříme.