Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí na houbách

Ingredience

800 g hovězí roštěné
200 g smetany ke šlehání
2 cibule
15 ks žampionů
4 kuličky jalovce
5 kuliček celého nového koření
5 bobkových listů
1 l hovězího bujónu
1 lžička sušeného rozmarýnu
1 lžíce rybízové marmelády
1 citron (1 lžička šťávy)
3 lžíce hladké mouky
1 lžička kmínu
1 hrst čerstvé petrželky
mletý černý pepř
sůl
slunečnicový olej

Popis

TIP: Omáčku podáváme s těstovinami a posypanou čerstvou na drobno nakrájenou petrželkou

Postup přípravy

1

Hovězí maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo.

2

Žampióny opláchneme a necháme okapat. Nakrájíme je na menší kousky nebo na plátky.

3

V hlubší pánvi osmažíme cibuli. Jakmile bude mít pěknou hnědou barvu, přidáme maso a zprudka ho orestujeme.

4

Maso podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka, asi 1 hodinu a 30 minut. Podle potřeby podléváme vývarem.

5

Šťávu ochutíme kořením, tedy bobkovým listem, jalovcem, novým kořením, rozmarýnem a kmínem. Podle chuti osolíme a opepříme.

6

Jakmile je maso téměř měkké, dáme do omáčky také houby. Omáčku ochutíme džemem a citronovou šťávou.

7

Omáčku necháme zredukovat podle potřeby. Smetanu smícháme s moukou a nalijeme do omáčky. Krátce vaříme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3