Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí pečeně s česnekem a bylinkami
Ingredience
1 kg hovězí svíčkové
5 stroužků česneku
7 lžic dijonské hořčice
2 větvičky rozmarýnu
2 větvičky tymiánu
1 lžíce čerstvé majoránky
2 cibule
olej
pepř
sůl
hovězí vývar
Popis

TIP: Místo svíčkové můžete použít také hovězí zadní nebo hovězí přední.

Postup přípravy
1
Maso očistíme a připravíme si menší misku.
2
Česnek i cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme na hrubo a odložíme stranou.
3
Připravíme si menší misku, do které prolisujeme česnek. Přidáme na drobno nakrájený tymián, rozmarýn a majoránku.
4
Směs zalijeme dvěma lžícemi oleje, ochutíme solí a pepřem. Vmícháme hořčici a směs namažeme na maso. Směs naneste opravdu důkladně, aby bylo maso dobře ochucené.
5
Maso svážeme provázkem. Pečeně dostane pěkný tvar a bude se lépe propékat.
6
Na rozpálené pánvi s olejem zprudka osmažíme připravené maso, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté.
7
Hotové maso dáme do pekáče. Na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli a podlijeme ji trochou vývaru. Směs přidáme k pečeni.
8
Pekáč zakryjeme poklicí a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C. Maso pečeme asi 1 hodinu a 40 minut. V závěru odděláme poklici a pečeme tak dlouho, dokud nebude mít maso pěknou hnědou kůrčičku.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 22. 5. od 8:00 do 28. 5. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/13_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4