Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí po burgundsku s celerovým pyré
Ingredience
Maso s omáčkou
600 g hovězí kližky
1 lžíce husího sádla
100 g uzené prorostlé slaniny
350 g šalotky nebo červené cibule
250 g žampionů (asi 20 ks)
2 stroužky česneku
svazek bylinek do polévky
1 lžíce rajčatového pyré
750 ml červeného vína (Burgundské)
hovězí vývar
Celerové pyré
600 g celeru
2 lžíce olivového oleje
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
2 bobkové listy
4 kardamonové lusky
Postup přípravy
1
Ve velké pánvi rozehřejte 1 polévkovou lžíci husího sádla. Okořeňte hovězí maso a opékejte na pánvi do zlatova po dobu 3 až 5 minut, poté otočte a restujte maso do hněda, v případě potřeby přidávejte tuk. Pokračujte v dalších 2 - 3 dávkách a po dokončení maso sceďte.
2
Ve stejné pánvi osmažte slaninu, šalotku nebo červenou cibulku, houby, česnek a polévkové koření do zlatova. Smíchejte rajčatové pyré a za stálého míchání vařte po dobu několika minut. Tato směs vytvoří skvělý základ pro dušenou šťávu. Poté přidejte hovězí a vývar do pánve a vše zamíchejte.
3
Přilijte víno a asi 100ml vody, aby maso vyskočilo ze směsi. Přiveďte do varu a použijte lžíci na seškrábnutí zkaramelizovaných šťáv z pánve - dodají vývaru více chuti.
4
Předehřejte troubu - elektrickou na 150C, plynovou na 130C. Z alobalu odtrhněte čtverec o něco větší než je pánev a zakryjte s ním pánev se směsí, odtrhněte přečnívající alobal. Poté pečte po dobu 3 hodin. Pokud je omáčka moc řídká, odložte na chvíli maso a omáčku proceďte.
5
Provařte omáčku na vysoké teplotě po dobu několika minut, dokud trochu nezhoustne a přidejte zpět hovězí maso a zeleninu.
6
K přípravě celerové kaše oloupejte celer a nakrájejte na kostičky. Prohřejte olivový olej ve velké pánvi na smažení. Přidejte celer a smažte po dobu 5 minut do zlatova. Dobře okořeňte, osolte a opepřete. Přimíchejte rozmarýn, tymián, bobkový list a kardamonové lusky. Pak přelijte 200 ml vody tak, aby pokryla celer. Snižte teplotu, částečně přikryjte pokličkou a nechte dusit po dobu 25 - 30 minut.
7
Po 25 - 30 minutách by celerová kaše měla být měkká a voda bude vyvařená. Odlijte zbytek vody, pak odstraňte snítka z bylinek, bobkový list a kardamonové lusky. Lehce rozmačkejte mixérem na brambory, pak zakončete zalitím trochou olivového oleje a dokořeňte dle chuti.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 5. 12. od 8:00 do 11. 12. 2018 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2018/41_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
Tesco Kouzelné Vánoce

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Katalogová nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 7. 12. od 8:00 do 24. 12. 2018 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2018/41X_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4