Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí po burgundsku s celerovým pyré

Ingredience

Maso s omáčkou

600 g hovězí kližky

1 lžíce husího sádla

100 g uzené prorostlé slaniny

350 g šalotky nebo červené cibule

250 g žampionů (asi 20 ks)

2 stroužky česneku

svazek bylinek do polévky

1 lžíce rajčatového pyré

750 ml červeného vína (Burgundské)

hovězí vývar

Celerové pyré

600 g celeru

2 lžíce olivového oleje

snítka tymiánu

snítka rozmarýnu

2 bobkové listy

4 kardamonové lusky

Postup přípravy

1

Ve velké pánvi rozehřejte 1 polévkovou lžíci husího sádla. Okořeňte hovězí maso a opékejte na pánvi do zlatova po dobu 3 až 5 minut, poté otočte a restujte maso do hněda, v případě potřeby přidávejte tuk. Pokračujte v dalších 2 - 3 dávkách a po dokončení maso sceďte.

2

Ve stejné pánvi osmažte slaninu, šalotku nebo červenou cibulku, houby, česnek a polévkové koření do zlatova. Smíchejte rajčatové pyré a za stálého míchání vařte po dobu několika minut. Tato směs vytvoří skvělý základ pro dušenou šťávu. Poté přidejte hovězí a vývar do pánve a vše zamíchejte.

3

Přilijte víno a asi 100ml vody, aby maso vyskočilo ze směsi. Přiveďte do varu a použijte lžíci na seškrábnutí zkaramelizovaných šťáv z pánve - dodají vývaru více chuti.

4

Předehřejte troubu - elektrickou na 150C, plynovou na 130C. Z alobalu odtrhněte čtverec o něco větší než je pánev a zakryjte s ním pánev se směsí, odtrhněte přečnívající alobal. Poté pečte po dobu 3 hodin. Pokud je omáčka moc řídká, odložte na chvíli maso a omáčku proceďte.

5

Provařte omáčku na vysoké teplotě po dobu několika minut, dokud trochu nezhoustne a přidejte zpět hovězí maso a zeleninu.

6

K přípravě celerové kaše oloupejte celer a nakrájejte na kostičky. Prohřejte olivový olej ve velké pánvi na smažení. Přidejte celer a smažte po dobu 5 minut do zlatova. Dobře okořeňte, osolte a opepřete. Přimíchejte rozmarýn, tymián, bobkový list a kardamonové lusky. Pak přelijte 200 ml vody tak, aby pokryla celer. Snižte teplotu, částečně přikryjte pokličkou a nechte dusit po dobu 25 - 30 minut.

7

Po 25 - 30 minutách by celerová kaše měla být měkká a voda bude vyvařená. Odlijte zbytek vody, pak odstraňte snítka z bylinek, bobkový list a kardamonové lusky. Lehce rozmačkejte mixérem na brambory, pak zakončete zalitím trochou olivového oleje a dokořeňte dle chuti.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 6. 11. od 8:00 do 12. 11. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/37_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
Tesco Vánoce, jak je máte rádi

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Katalogová nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 5. 11. od 8:00 do 21. 11. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/37X_5K.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4